Schrikbeeld

09 januari 2013 - Marc Henzen

Stel je voor dat er helemaal niets verandert in je leven; qua dagritme, werk, relaties, materiële omstandigheden, gezondheid, emotionele, mentale en spirituele conditie, alles blijft zoals het nu is tot aan je dood. Is dit dan een schrikbeeld voor je of teken je ervoor? Hoe zal je situatie er in de toekomst uitzien als je nu geen actie onderneemt? Wat zijn daarvan de consequenties? Waar leidt dit toe? Gebruik je ‘schrikbeeld’ om in actie te komen. Neem een besluit dat je het anders gaat doen! Lees meer...

Goede voornemens

‘De weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens’, zegt het spreekwoord, maar toch concludeerden onderzoekers van de Wageningse Universiteit deze week dat voornemens of plechtige beloften voor beter gedrag wel degelijk effectief zijn, vooral als je ze opschrijft of uitspreekt in het nabijzijn van anderen. Door tijd en energie te stoppen in het formuleren en beantwoorden van een aantal vragen die het hoe, waarom, waarvoor, wanneer en voor wie verhelderen van je voornemen, wordt de kans van slagen groot!

Terugblik

Leer van het verleden en laat het dan los! Welke voornemens had je vorig jaar? Welke resultaten heb je daarmee geboekt? Waren dit gewenste resultaten? Welke obstakels kwam je tegen? Hoe ben je hiermee omgegaan? Welke wensen zijn uitgekomen en wat wens je nu verder?

Wensen

Een wens is een bewust verlangen naar iets. Wat wil je? Wat zijn je drijfveren? Hoe wil je terugkijken op je leven? Hoe wil je herinnerd worden? Neem je wensen en verlangens serieus. Trek je niet teveel aan van de mening van anderen. Neem de tijd om te mijmeren over je wensen, zonder te oordelen over wat kan of niet kan. Formuleer je wensen positief en wees niet te bescheiden. Maak ook gebruik van rolmodellen: Jezus, Boeddha of je buurvrouw, wie inspireert jou? Je kunt van iedereen iets leren. Laat je inspireren door anderen bij het formuleren van je wensen. Zoek ook naar de wens achter de wens. Als je bijvoorbeeld iets onmogelijks wenst; circusacrobaat worden terwijl je in een rolstoel zit, dan zit daaronder misschien de wens om in de schijnwerpers te staan en toegejuicht te worden, of eens iets uitdagends en gevaarlijks te willen doen in je leven. Dit zijn wensen die wél te realiseren zijn voor een rolstoelgebruiker.

Wenscollage

Onze wensen hebben we visueel gemaakt door een collagekunstwerk te maken van afbeeldingen en teksten die onze waarden, wensen en intenties weerspiegelen. Hij hangt ingelijst in de slaapkamer, zodat we bij het opstaan en slapengaan herinnerd worden aan de dingen die echt belangrijk voor ons zijn. Dit ‘kunstwerk’ inspireert ons en houdt ons dagelijks gefocust op wat we willen creëren.

Toewensen

Zou je jezelf je eigen leven toewensen? Dit is een hele moeilijke vraag, omdat ieder leven zowel donker als licht bevat. Toch wens ik iedereen toe dat je aan het eind van de reis deze vraag positief kunt beantwoorden. Ik wil jullie in ieder geval voor 2013 vele mooie wensen en goede voornemens toewensen, en vooral dat je ze kunt realiseren!

Geen opmerkingen

Voeg opmerking toe

Email again:


GRATIS readers
aan te vragen via ons contactformulier!
______________________