Welvaartsbewustzijn

03 januari 2014 - Marc Henzen

Hoe zit het met je welvaartsbewustzijn? Is de crisis jou overkomen? Misschien ben je net ontslagen of zit je om andere redenen krap bij kas? Voel jij je slachtoffer van de omstandigheden? Hoe geef je hier een positieve wending aan? Een juiste ‘mindset’ kan je hier enorm bij helpen! Lees meer...

Welvaartsbewustzijn

Onder welvaartsbewustzijn verstaan wij het vermogen om makkelijk en prettig te functioneren in de materiële wereld, of je nu geld hebt of niet. Mensen met een welvaartsbewustzijn weten dat geld een van de minst belangrijke dingen in het leven is. Toch leef je in een maatschappij die geld gebruikt als ruilmiddel. Het is verstandig om meesterschap over het gebruik van geld te verwerven. Kun jij de spiritualiteit van geld begrijpen? Kun jij zien dat geld ook een metafoor kan zijn voor liefde? Hoeveel liefde ben jij waard? Hoeveel liefde kun jij ontvangen en geven?

Het taboe

Openlijk spreken over geld vinden we vaak moeilijk. Vrijuit kenbaar maken hoeveel je verdient is nog steeds een taboe. Er zitten allerlei onbewuste overtuigingen in ons systeem die ons belemmeren om een welvaartsbewustzijn te ontwikkelen. Het is belangrijk je belemmerende overtuigingen bewust te maken en ze om te polen tot steunende gedachten die je welvaartsbewustzijn versterken. Welke gedachten heb jij over geld? Welke belemmerende overtuigingen staan je welvaart in de weg?

Angst

Geld/welvaart en angst gaan vaak hand in hand. We zijn bang om te verliezen. Bang om tekort te komen. In plaats van een welvaartsbewustzijn is er meestal spraken van een schaarstebewustzijn. En áls het ons goed gaat, ontstaat er vaak ook nog een schuldgevoel en durven we niet met volle teugen en openlijk te genieten van onze welvaart.

Hoe versterk je je welvaartsbewustzijn?

Het nieuwe thema van Prisma Coaching voor het 1e blok (7 lessen) Mindfulness & Integrale Yoga in 2014 staat in het teken van welvaartsbewustzijn. Kun jij meer welvaart gebruiken? Dan is dit nieuwe thema geknipt voor jou! Geld heeft alles te maken met het 1e chakra. Dit vormt je basis! Het levensgebied waarop het 1e chakra van toepassing is betreft onze overleving, en daarbij speelt geld nu eenmaal een belangrijke rol. Welvaartsbewustzijn en de samenhang met het 1e chakra is de rode draad die door dit 1e blok 2014 loopt. Het is een reis door de 7 chakra’s, waarbij steeds met iedere nieuwe chakra de verbinding met de basis, het 1e chakra, wordt gelegd. Je bouwt aan een stevig fundament waarop je welvaartsbewustzijn tot volle bloei kan komen. Je leert o.a. krachtige affirmaties (autosuggestie) op een juiste manier toe te passen. Creëer overvloed, zodat je kunt delen! Je krijgt bij dit thema gratis een reader vol ondersteunende theorie en oefeningen. Kijk voor meer informatie over onze lessen Mindfulness & Integrale Yoga hier.

Vragen m.b.t. welvaartsbewustzijn (1e chakra):

 1. Op welke gebieden voel je je onveilig (relaties, materie, jezelf, spiritueel)?
 2. Hoe belangrijk is je lichaam, je fundering voor je? De lichaamsdelen die te maken met je fundering zijn je voeten, benen, onderkant van je ruggengraat en je dikke darm. Wat vind je van deze delen van je lichaam? Heb je weleens problemen met deze lichaamsdelen?
 3. Op welke wijze ben je niet duidelijk in het aangeven van je grenzen? (en bij wie voel je je onveilig om je grenzen helder en duidelijk te stellen?)
 4. Waar ben je nu het meeste bang voor? (in relatie tot werk, financiën, tijd, materie, huisvesting, toekomst)
 5. Hoe ga je met geld om en welke emoties heb je t.a.v. je financiële situatie? (Specifiek; dat je gehecht bent aan of obsessief omgaat met geld, kun je gemakkelijk geld verdienen en weggeven?)
 6. Op welke gebieden ben je vastgelopen? (bv financiën, tijd, materiele zaken, huisvesting, toekomst, werk, carrière)
 7. Door wie voel je je misbruikt? (gebruikt, klem gezet, vernederd, t.o.v. wie voel je je onmachtig)
 8. Waar schaam je je voor?
 9. In welke situaties voel je je onmachtig?
 10. Waaraan ben je verslaafd? (materiele zaken, roken, alcohol, koffie, geld, werk, sport, kopen etc)
 11. Hoe moeilijk is het voor jou om je overvloed te delen met anderen die het minder hebben?
 12. In hoeverre ben je  actief op het gebied van zorgen voor onze planeet?
 13. Wanneer heb je voor het laatst onvoorwaardelijk weggegeven?
 14. Welke gebieden veroorzaken strijd in jou; weerstand, agressie? (financiën, tijd, materiele zaken, huisvesting, toekomst etc)
 15. Aan welk lijden houd je vast?

Wat doen de bovenstaande vragen met jou? Deel je reactie hieronder met medelezers. Alvast bedankt daarvoor!

Geen opmerkingen

Voeg opmerking toe

Email again:


GRATIS readers
aan te vragen via ons contactformulier!
______________________